X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Op bezoek bij Sterk in je Werk!
Een avond bij Sterk in je Werk!

Graag nemen wij u mee naar een avond Sterk in je Werk! Op 22 juni verzamelen vakmensen uit Zuid Holland zich in ‘De Herberg’ van het Archeon in Alphen aan den Rijn. Rawie Djoegan (45), Cost engineer bij Engie, voelt zich prettig in zijn werk, maar is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nathalie Neuteboom (28), tekenaar bij Groen en Aldenkamp installatietechniek, zit na jaren in de buitendienst sinds kort in de binnendienst, maar wil zich meer richten op haar specialisme. Amanda Bink (29), leidinggevende bij Rijnstreek Verwarming BV, is nieuwsgierig. Wat kan deze bijeenkomst haar werknemers bieden? Wij volgen de deelnemers gedurende de avond, maar blikken ook terug! Voelen zij zich sterker in hun werk?
 

De deelnemers zijn aan het begin van de avond vooral nieuwsgierig en staan voor alles open. “Je moet wel”, aldus één van de deelnemers. “Nieuwe technieken en de toenemende vraag naar duurzame gebouwen vragen erom dat je bezig blijft met het vak en je vakmanschap.” Rawie Djoegan is helder: “Je moet altijd openstaan voor mogelijkheden.” Tijdens de avond staan de drijfveren, passies én keuzes van de deelnemers centraal. Deelnemers worden uitgedaagd na te denken waar zij staan in hun loopbaan, hoe tevreden zij op dit moment zijn, maar bovenal om vrij te dromen over de toekomst. Waar zou jij, als alles kan, over 2, of over 5 jaar staan?
 

Op zoek naar het ontwikkelen van vakmanschap

Tijdens de avond blikken trainers Maarten Ducrot, oud-wielrenner, en Martine Beijer, zelfstandig ondernemer, terug op hun loopbaan. “Durf keuzes te maken, zet in op je eigen ontwikkeling”, aldus Ducrot. Martine geeft deelnemers mee zich te laten leiden door hun gevoel en hun eigen geluk voorop te zetten. Een boodschap die Nathalie Neuteboom raakt. “Ik ben vooral blij dat ik weer kan werken, maar ik mis nu soms wel de uitdaging in het vak.” Nathalie zoekt naar balans, op welke wijze zij haar gezin kan combineren met haar carrière. In groepssessies gaan de deelnemers uiteen om met coaches aan de slag te gaan. Amanda is onder de indruk van de dilemma’s waar andere deelnemers tegenaanlopen en ziet de meerwaarde van de workshop voor haar eigen werknemers.
 

Hoe kijk je terug?

Een week later spreken we Nathalie en Rawie. Nathalie: “Ik heb nu echt een doel voor ogen. Mijn plan is om meer structuur aan te brengen in mijn functie en het gesprek aan te gaan met mijn leidinggevende.” Nathalie spreekt vol passie over waarom zij sterk in haar werk wil staan; “Een compleet andere mindset”, aldus Nathalie. Voor Rawie was de avond vooral een bevestiging. “Het was fijn om ervaringen met anderen te kunnen delen, met zeer herkenbare vraagstukken die ik zelf ook in mijn loopbaan ben tegengekomen”. Nathalie en Rawie zijn helder: “Sterk in je Werk? Gewoon doen! Door de confrontatie aan te gaan met de uitdagingen die voor je liggen, volgen de stappen vanzelf”.

 

Door aan te melden ga ik akkoord dat OTIB mijn persoonsgegevens verwerkt voor deelname aan de workshop en ik heb tevens het privacy statement gelezen.  

U vindt hier een overzicht van alle data en locaties in heel Nederland.

Vul in wat u zoekt en wij helpen u graag verder

Vanaf 1 april 2019 kunt u zich aanmelden voor de nieuwe reeks workshops van Sterk in je Werk! 

Hier vindt u informatie over het programma van de workshop. Bekijk ook direct het overzicht van data's en locaties!

Bent u op zoek naar een sfeerimpressie van voorgaande jaren? Bekijk dan wie u voor gingen!

Gezamenlijk maken we werk van uw ambitie! Houd de website en uw brievenbus in de gaten voor updates en informatie. In de week van 13 mei ontvangen alle werknemers van 26 t/m 49 jaar een persoonlijke uitnodiging.